Οικονομικά μαθήματα Κιθάρας δια ζώσης,ιδιαίτερα & online στην Αθήνα, Αττική και στα προάστια.-ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣΣυχνές Ερωτήσεις

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Ποιο είναι το κόστος των μαθημάτων;

Το κόστος των μαθημάτων εξαρτάται από το πρόγραμμα που θα επιλεγεί.

Ενδεικτικά το κόστος μπορεί να κυμαίνεται από τα 15 ευρώ (ομαδικό πρόγραμμα) μέχρι και 25 ευρώ, όμως αξιολογείται πάντα και από το επίπεδο του μαθήματος.

Κάθε πότε πρέπει να πληρώνω;

Η πληρωμή των διδάκτρων για τον τρέχων μήνα γίνεται στο πρώτο δεκαήμερο του ιδίου μήνα.

Τα μαθήματα είναι ατομικά ή ομαδικά;

Τα μαθήματα, ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλεγεί, μπορεί να είναι είτε ατομικά είτε ομαδικά.

Υπάρχει η δυνατότητα σε κάποια από τα ομαδικά  προγράμματα, αν ο μαθητής το επιθυμεί να γίνονται και ατομικά.

Μπορώ να ξεκινήσω μαθήματα αν δεν έχω ακόμα αγοράσει κιθάρα;

Οι καθηγητές μας μπορούν να δανείσουν στους μαθητές κιθάρα ώστε να μελετάνε στον χώρο τους μέχρι να γίνει η αγορά οργάνου. Μπορούν επίσης να συμβουλέψουν τους μαθητές για την αγορά μιας καλής κιθάρας.

Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να κάνω μάθημα;

Οι μαθητές συνήθως κάνουν μία φορά την εβδομάδα μάθημα, όμως αυτό εξαρτάται και από το πρόγραμμα που έχουν επιλέξει, κατόπιν συνεννόησης με τον καθηγητή. Ανάλογα το επίπεδο και τους στόχους του κάθε μαθητή, ομαδικά ή ατομικά μαθήματα μπορούν να διεξαχθούν και περισσότερες μέρες εντός της εβδομάδας.

Μπορεί να γίνει μάθημα και διαδικτυακά;

Φυσικά και υπάρχει η δυνατότητα online μαθημάτων όπου ο μαθητής μετά από συνεννόηση με τον καθηγητή, διαλέγουν το ανάλογο πρόγραμμα για τηλεδιασκέψεις. Τα προγράμματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενδεικτικά είναι:

Κατά την διάρκεια του μαθήματος, μαθητής & καθηγητής θα πρέπει να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (κιθάρα, πετάλια, ενισχυτές κ.α).

Από ποια ηλικία μπορώ να ξεκινήσω κιθάρα;

Τα μαθήματα κιθάρας μας ξεκινάνε από την ηλικία των 5 χρονών. Για ενήλικες μαθητές δεν υπάρχει όριο ηλικίας να μάθουν το αγαπημένο τους όργανο.

Είναι απαραίτητο να έχω προηγούμενη γνώση στη μουσική για να ξεκινήσω κιθάρα;

Ανεξαρτήτου ηλικίας ή προγράμματος δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη γνώση μουσικής. Οι καθηγητές μας ειδικεύονται στην διδασκαλία όσων απαιτούνται για την γνωριμία και την εξοικείωση με την κιθάρα αλλά και την ανάπτυξη ιδιαίτερων τεχνικών, κατάλληλων για δεξιοτέχνες.

Για να μάθω ηλεκτρική ή ακουστική κιθάρα πρέπει πρώτα να ξεκινήσω κλασσική;

Όχι, μπορεί κάποιος να ξεκινήσει απευθείας ηλεκτρική ή ακουστική κιθάρα αν αυτό επιθυμεί.

Γίνεται ξεχωριστό μάθημα θεωρίας;

Τα μαθήματα θεωρίας – αρμονίας είναι ξεχωριστά και γίνονται πάντα με βάση το επίπεδο του μαθητή. Παρόλα αυτά, θεωρία και αρμονία μπορεί να συμπεριλαμβάνεται φυσικά και σε άλλα προγράμματα μαθημάτων όπως: Κλασικής Κιθάρας, Ηλεκτρικής Κιθάρας ή Ακουστικής Κιθάρας. Σε αυτά τα προγράμματα η θεωρία διδάσκεται κατά την διάρκεια του μαθήματος έτσι ώστε να υπάρχει απευθείας εφαρμογή στο όργανο.

Πρέπει να αγοράσω βιβλία;

Τα μαθήματα μπορούν να διεξαχθούν με ή χωρίς βιβλία, ανάλογα τους στόχους και τις προτιμήσεις του μαθητή. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που ο μαθητής ενδιαφέρεται για θεωρία – αρμονία, τότε θα πρέπει να αγοράσει τα αντιστοιχα βιβλία που απαιτούνται για την ομαλή διεξαγωγή του μαθήματος κατόπιν συνεννόησης με τον καθηγήτη.

Επιπλέον, δίνονται δωρεάν έξτρα σημειώσεις, οπτικό και ακουστικό υλικό.

Τι θεωρείται ομαδικό μάθημα;

Όμαδικά μαθήματα θεωρούνται τα μαθήματα που πραγματοποιούνται με 2 ή περισσότερους μαθητές παράλληλα.

Μπορώ να μάθω κιθάρα αποκλειστικά σαν χόμπι;

Ναι, ο καθηγητής σχεδιάζει το μάθημα με βάση τις ανάγκες και τα θέλω του μαθητή.

Ένα τέτοιο μάθημα προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε μαθητή ανεξαρτήτως ηλικίας και πρότερης μουσικής εμπειρίας χωρίς να υπάρχει η πίεση των εξετάσεων.

Στο μάθημα αυτό μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με συγκεκριμένες τεχνικές ή με κάποιο μουσικό στυλ ή με κάποιο συγκεκριμένο ρεπερτόριο μαθαίνοντας αποκλειστικά ότι είναι απαραίτητο για να πετύχει τον στόχο του.

Προσφέρετε δωρεάν μάθημα κιθάρας;

Φυσικά! Μπορείτε να ζητήσετε ένα δωρεάν online δοκιμαστικό μάθημα ώστε ο καθηγητής να σας παρουσιάσει τα προγράμματα και τις επιλογές που υπάρχουν, να παίξετε μαζί (αν υπάρχει ήδη κάποια γνώση στην κιθάρα) και να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Από συναυλίες και δραστηριότητες τι παίζει;
  1. Οι καθηγητές του Kitharodos.gr πραγματοποιούν πολλές δραστηριότητες κατά την διάρκεια του έτους. Μουσικές ενορχηστρώσεις για θεατρικά έργα, προετοιμασίες για σχολικές εκδηλώσεις, συναυλίες με μαθητές μας σε δημόσιους χώρους & μουσικές σκηνές, και πολλά άλλα. Μπορείτε πάντα να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες αυτές μέσα από την σελίδα μας.
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image